Att inte deltaga..

Vi har en väldigt målmedveten opposition i kommunen. Oavsett om vi tar beslut som är i linje med deras åsikter eller sådana som stick istäv så är de emot. Det känns som den gamla 70-talsslogan "Enhetsfront MOT - stoppa, krossa, kräv!".

En konsekvens av deras tydliga motstånd är att de med bedövande regelbundenhet "inte deltar i besluten", framförallt i kommunstyrelsen. Det är förvånande att framtående politiska företrädare har en så illa underbyggd politik att de inte förmår formulera ett motförslag. De ogillar våra förslag men kan inte prestera något alternativ. Sålunda väljer man att inte delta i beslutet. En alternativ tolkning är att man trots 50%-arvodering är så dåligt pålästa att man saknar kunskap för att ta ställning i frågan.

I vilket fall är det fegt och beklämmande.

Simhallsterrorister!

Jag håller på att få spel av dessa kvinnor som måste simma i skyttelinje med varandra (män gör det aldrig så vitt jag noterat). Som en massiv mur på två eller fler personer  anser de sig ha ensamrätt på hela bassänglängden. Andra skall simma slalom förbi skyttelinjen. För igenom får man inte simma. Som värst var det 3 stycken skyttelinjer i Alftas lilla simhall. Jag undrar vad som skulle hända om det mötte varandra? I morse var det 3 personer i bredd. Då syftet med skyttelinjen är konversation är det som att de simmar med öppet bogvisir. Det innebär att de har en hastighet som knappt matchar drivved. Tack och lov för den bristande mansliga simultanförmågan. Vi står antingen vid bassängkanten och pratar eller så simmar vi enskilt och målmedvetet.


RSS 2.0