Jag må jag leva...

Loggar in 45 år. Känns oerhört gammalt. Dagen bärs inte direkt upp av att den inramas av ett ymnigt snöfall. Men symboliken känns rätt. Släkt och vänner är på ingång för kaffekalas. Jag får hoppas på många och dyra paket. Men jag låter er njuta av mig iförd min födelsedagströja som jag fått av Marianne.

Skammens rodnad

Skickade ett uppnäst till mejl till kirurgen i Gävle och snäste av dem. Senare ringde en dam därifrån. Jag upplyste henne än en gång att ingreppet var gjort. Varvid hon svarade att det var hon väl medveten om. Nu gällde det en efterkontroll enligt rutin. Så det var bara att böja nacken och skämmas en stund.

Snabbt jobbat eller....

Fick kallelse till Kirurgen i Gävle med anledning av en Gastric-By-Pass. De verkar ha missat att jag berättade för deras underleverantörer i Uppsala att det inte var aktuellt längre. Med det tempot är jag glad att jag åkte till Tyskland. Det verkar dröja innan Gävle är beredda att sätta kniven i mig.

En phyrrusseger!

Centerpartiet i Gävleborgs läns landsting hoppar över skacklarna och bildar ny majoritet tillsammans med S och mp. Syftet bli mer och mer oklart eller är det tvärtom. I början av processen var argumentet att C måste gå in och ta ansvar för den havererade styrningen av landstinget med enorma underskott som följd. Ett ansvar som tydligen tas bäst genom att rädda kvar de som styrt i diket.

Man av den information som kommit ut kommer tydligen alla åtgärder av någon dignitet att skjutas till efter valet. Sålunda kommer man att genomföra lite "ögongodis" och i övrigt intet. Så mycket ansvarstagande blev det. Den enda tydliga förändringen är att några centerpartister har fått fler och finare uppdrag. Men det kanske var det som var syftet.

Frågan är vad denna seger är värd i kommande val. Vilka skall vi rikta udden mot? Kamraterna i alliansen eller kamraterna i majoriteten? Nej, centern kommer att gå in i valrörelsen med ena handen uppknuten bakom ryggen liksom hopknutna skosnören. Hoppas de fina uppdragen är värda det.

Tro vs vetande

I det lokala dagsbladet brukar det med jämna mellanrum bryta ut vetenskap vs religionsdebatter. Det brukar aldrig landa i något vettigt förutom att åsikterna får luftas. Håller nu på och läser Richard Dawkins "Illusionen om Gud". Min grundinställning att religion bara är en kulturellt accepterad vidskepelse stryks bara under. Jag har inte mött starkare argument för Jesus (eller någon annan religion) än de jag mött angående jultomten och småskrymt.

Det är förunderligt att miljoner och åter miljoner offrar hängivenhet,liv, tid och energi åt något som beror på att någon/några för 100-tals år sedan hörde röster i huvudet. Röster i huvudet som ansågs komma från Gud.
 
De som hör dessa röster idag skapar inga religioner. Möjligen skapar de journalanteckningar hos psykvården.

Jag bygger mina åsikter på fakta. Åsikter som ändras när nya fakta förändrar bilden. När troende kan visa samma intellektuella hederlighet blir även debatten med dem möjlig och intressant. Men så  länge fundamentet i deras åsikter utgörs av att Gud finns och inget faktabevis i världen kan ändra detta blir debatten meningslös.


RSS 2.0