Anden är stark men kroppen är svag

Miljömötet i Köpenhamn ser ut att landa i en triumf för "Nånannanismen". Uja, världen skall räddas - men jag har svårt att bidra. Man brukar säga att "Snacka går ju - men att snacka så det går, det är nåt annat". Just det försökte Barrack Obama med. Med tjusig retorik försökte han skyla över - ja vadå? - Ingenting.

I Trollhättan drogs sladden ur respiratorn. Regeringens hållning är sund. Kan inte marknaden finna det intressant är inte lösningen en statlig bilindustri. Det vore en farlig väg. Då skulle staten i samma anda börja köpa upp pizzerior, bilverkstäder lantbruk eller vad som helst som står på konkursens rand. Nu är det mycket psykologi kring bilindustrin så den mediala gråtvalsen är stor.

Men inget ont som inte har något gott med sig. I Alfta med med 5000 invånare kursade skogsmaskintillverkaren ÖSA med 600 anställda för 20 år sedan. En katastrof i mindre skala än Saab men större i proportion till Trollhättan. Idag myllrar samma industriområde med mindre företag och nästan lika många engagerade människor på plats. Stora träd ger mycket skugga där det växer dåligt.

Nu kan solen nå den nya växtligheten i Trollhättan. Ring ut det gamla, ring in det nya.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0