Talet till studenterna

Avhålles i Öjeparken Edsbyn ca kl 12.30.

Föräldrar, syskon och skolpersonal och alla ni andra!

Skåda årets kull av studenter!

Skåda dem som är landets framtid!

Skåda frukten av era gemensamma insatser!

Låtom oss fröjdas denna dag, denna gråa dag, denna lyckliga dag!


Ni studenter har nått en viktig punkt i era liv, kanske en av de viktigaste. Efter många år av studier är det dags att ta ställning till vad ni skall använda denna kunskap till. Är det basen för ett yrkesliv eller fortsatta studier? Skall jag fortsätta på samma spår eller skall jag byta bana? Valen är många, valen är svåra, men valen är dina. Jag säger till er som jag sagt till era företrädare - Carpe Diem! Fånga dagen!


Ta var dag för det den är. Varje dag innehåller glädje om vi bara vill se den. Vi väljer själva om vi vill betrakta oss som offer eller vinnare. Men här och i dag finns inget annat än vinnare! Lär att på ålderns höst ångrar man inte det man gjort. Man ångrar det man inte gjorde medan man kunde.


I dag skall ni ägna er tid åt minnen. Minnen av det liv som fört dig hit. Minnen tillsammans med de kamrater som du delat glädje, sorg och drömmar med under lång tid. Minnen av de lyckliga stunder då du kände dig som kung! Minnen som skall bära dig genom livet.


Idag skall du drömma. Drömma om en hägrande framtid. Drömma hur livet skall bli. Vare sig det handlar om framgång, kärlek eller bara en underbar sommar. Med dina drömmar sätter du mål för ditt liv. Det är bara genom att ha mål som du kan uppnå något. Finns viljan, finns möjligheten.


I dag är det som nyårsafton. Ring ut det gamla! Ring in det nya! Fäst blicken framåt - uppåt. Skåda framtiden!

Från Ovanåkers kommun önskar vi att ni gör det bästa ni kan med era liv. Jobba, studera, res, bilda familj eller vad ni väljer att göra.

Vi vill att ni tar med er minnet av er lyckliga ungdom i denna kommun ut i världen och gärna tillbaka. Tack för det ni gjort och lycka till med det som skall bli!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0