En phyrrusseger!

Centerpartiet i Gävleborgs läns landsting hoppar över skacklarna och bildar ny majoritet tillsammans med S och mp. Syftet bli mer och mer oklart eller är det tvärtom. I början av processen var argumentet att C måste gå in och ta ansvar för den havererade styrningen av landstinget med enorma underskott som följd. Ett ansvar som tydligen tas bäst genom att rädda kvar de som styrt i diket.

Man av den information som kommit ut kommer tydligen alla åtgärder av någon dignitet att skjutas till efter valet. Sålunda kommer man att genomföra lite "ögongodis" och i övrigt intet. Så mycket ansvarstagande blev det. Den enda tydliga förändringen är att några centerpartister har fått fler och finare uppdrag. Men det kanske var det som var syftet.

Frågan är vad denna seger är värd i kommande val. Vilka skall vi rikta udden mot? Kamraterna i alliansen eller kamraterna i majoriteten? Nej, centern kommer att gå in i valrörelsen med ena handen uppknuten bakom ryggen liksom hopknutna skosnören. Hoppas de fina uppdragen är värda det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0