Strukturplanen

Så har den kommit. Landstingsbyråkraternas förslag till strukturplan. En plan som politiken just nu fått för behandling och påseende. (jo tjena, som om Knapp och Brink skulle släppa fram något de inte ok:at). Det blir spännade och se hur de omvända sossehatarna inom centergruppen skall hantera nedläggningen av alla vårdplatser i Bollnäs. Halvering av specialistvården i Hudiksvall och en övervältring av kostnader till kommunerna och ett ökat ambulansåkande för patienterna. Samtidigt som det inte står ett ord om entreprenadsättning av Bollnäs sjukhus i planen. Ett krav för att gå med i samarbetet för centerpartisterna - sa de i alla fall.

Landstinget vill bygga ut närvården i kommunerna. Vilket är vackert tänkt. Men att skapa sängplatser på hälsovårdscentralerna verkar inte aktuellt. Nej de vill bygga ut närvården i kommunernas anläggningar för kommunernas pengar. Kul affärsidé. De verkar inte förstå att utvecklingen inom äldreomsorgen bygger på ett utökat boende i hemmet och allt färre "instutioner". Inte heller har de samverkat en sekund med kommunerna om denna samverkan.

Vi får se hur mycket folket belönar Centerpartiet för att de är med och tar ansvar. Enligt Brink och Ånöstam kommer belöningen att bli riklig. Jag är skeptisk.

Jag är rätt övertygad om att folkets vrede kommer att överrösta klirret från silverpenningarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0