Att stå för sina beslut

Ett antal anhöriga är upprörda över att två särskilda boenden skall konverteras till närboende och de nuvarande hyregästerna har blivit erbjudna att flytta till ett annat särskilt boende. Ett beslut som är tagit i kommunstyrelse och socialnämnd i syfte att uppnå en budget i balans. Att anhöriga är upprörda är naturligt. Lika naturligt som att föräldrar går man ur huse om skolan hotas.

Mer intressant är att se hur den blivande majoriteten agerar. Kommer Bertil Eriksson som sitter på dubbla stolar, som vice ordf i KS och ordf i Sn, stå för sina beslut eller kommer han att försöka ducka bakom socialchefen som har att verkställa de politiska besluten på bästa sätt.

Den andra kryddan i anrättningen är "oppositionsledare" Renström. Hon brukar vara i alla lägen beredd att äta socialchefen levande och den borgligt styrda socialnämnden. Kommer hon att i vanlig ordning anfalla chefstjänstemännen eller kommer hon att hoppa på sin kommunalrådskandidat? Men hon kanske inte gör någonting för att hon i princip inte längre är opposition utan en del i regeringsunderlaget. Gör inga vågor.

Det otydliga läget är mental mums för gamla "kremlologer".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0