Det drar ihop sig

Nu går arbetet med att samla trupper inför kommunalrådsvalet den 28/9. Senaste piruetterna skedde efter det att Centern avfärdade "kravet" från småpartierna att Centern skulle bli förlåten om KD:s Bertil Eriksson fick leka ordinarie kommunstyrelseordförande i tre månader. Vid nyår skulle Centern få tillbaka posten och allt skulle bli som vanligt. Kära nån då.

Men nu tyckte vi i Centern att om vi har ett allianssamarbete så finns det ett avtal och då handlar det om ett fyllnadsval som är lika odramatiskt som då KD bytte ut "sin" ordförande i socialnämnden till en helt oerfaren på området.

Moderatledare Micke är tydligen fortfarande upprörd över att Centern stödde en kamrat och dessutom uppskattad ledare. Något sånt skulle Micke tydligen aldrig göra.

Socialistledare Renström tycker att Bertil blir bättre som kommunalråd än någon från det dumma Centerpartiet som bara bestämmer en massa saker. Då blir Bertil alldeles klen och vet inte någon råd.

Så nu funderar han på att KD inte skall nominera honom utan att låta (s) göra. Vid omröstningen lägger då KD ned sin röster och han blir vald med stöd av de andra. Då anser han sig ha lyckats med att inte ta ställning huruvida han eller Hans Jonsson (C) ska bli kommunalråd. Som ett oskyldigt offer för omständigheterna lyckas han med att båda äta kakan och ha den kvar. Sedan tror han tydligen att Centerpartisterna stilla skall ta sig om huvudet och tycka att det blev allt bra konstigt. Men Kd var i alla fall inte emot oss. Det är fina människor.

Vad som inte berättas hur stark han blir som ledare då han inte har mandat från sitt eget parti, är tillsatt av oppositionen och hoppas att de vänner han svikit skall hjälpa honom då de nya kamraterna sviktar.

Vi har i alla fall sedan länge lämnat den moraliska upprördheten över ett kommunalråds missgärningar och nu handlar det bara om makt, fåfänga och hämdbegär.

Jag ser allt mer fram emot en oppositionsroll. Det skulle vara skönt att gå ut i en valrörelse på offensiven och dessutom som det enda borgeliga alternativet.

Jag förstår att denna text inte på något sätt läker sår och skapar samverkan. Men jag är less på att Kd, fp och M bedriver utpressning och hånar oss i media så fort de kan. Det finns gränser.

Kommentarer
Postat av: Vanberg

Halefuckinluja! Äntligen lite röresle i hela den här jävla ankdammen vi har i det politiska Ovanåker!

2009-09-05 @ 16:48:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0