Oheliga allianser

Dagens ledare i Ljusnan om maktspelet i Ovanåker var den första initierade redaktionella texten om vad som pågår. Även ledarskribenten har insett att striden gäller inte moral utan om positionering inför valet och det alla inblandade är överens om är att hotet mot såväl Socialdemokraterna liksom Kd, Fp och M är Centerpartiet och dess långa och framgångsrika maktinnehav.

En ny konstellation med Bertil Eriksson (Kd) som Kommunalråd och sannolikt Micke Jonsson (M) som vice innebär är att den högsta exekutiva ledning har 15% av väljarna bakom sig. Det är t.o.m. mindre än vad en amerikansk president har. Lägger vi sedan till att Yoomi Renström (S) bli socialnämndsordförande blir det ännu mer dramatiskt. Dels då villkoren som Bertil och Micke skall leva efter dikteras av det ideologiska motståndarlägret och dels med tanke på vad Yoomi härjat på med inom socialnämndens område.

Står Yoomi vid sitt ord lär väl arbetet med entreprenadsättning av hemtjänsten läggas på is. I Ovanåker skall vi ha rätt att välja mellan kommunal hemtjänst eller inget alls. Men den ideologiska fadäsen kan nog Bertil, Micke och Kent stå ut med. Yoomi har sedan länge krävt att alla de ledande cheferna i socialförvaltningen skall bytas ut. Så det blir väl en 3-4 personer med hyggliga löner som skall lösas ut, konsulter hyras in under tiden för dyra pengar till dess en ny chefskader anskaffats till en rejäl kostnad och säkert högre löner också. Allt medan verksamheten ställer sig och puttrar på tomgång.

Allt detta i ett läge då Socialnämnden för första gången på lång tid ser ut att kunna presentera ett positivt ekonomiskt utfall.

Säga vad man vill. Men material till insändare under valrörelsen kommer det att finnas.

För att få sitta närmast köttgrytan offrar man tydligen både vänner, ideologi och skattepengar. Själva låter vi väljarna avgöra hur nära grytan vi skall sitta. Inte ränkspelet.

Om KS-ordförande posten är så avgörande hur kommer det sig då att M och Fp låter Kd ta all plats i solen? Eller kommer de att avlösa varandra under den tid som kvar fram till valet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0