Priset för samverkan

Centerpartiet är sedan ett tag förpassad ut ur allianssamarbetet. För att få det gamla samarbetet i stånd betalade Centerpartiet ett pris till de övriga som inte orkade ta mandat på egen hand förutom de s.k. kartellvinsterna. Nu då (c) inte längre får vara med i samverkan finns det inte heller någon orsak att betala för den. Det är inte mer än rätt att (c) får tillbaka de platser som har rätt till i kraft av väljarstödet.

För att göra exemplet enkelt låter jag bara Centerpartiet och Socialdemokraterna byta plats i nämnder och styrelser då båda partierna har lika många mandat i fullmäktige. Vid genomförande av "proportionellt val" blir fördelningen ungefär densamma men krångligare att förklara. Detta blir nettoförändring.



Ordinarie Erättare
Kommunstyrelse
1
KS AU
1
Socialnämnden 1
Barn o Utbildning
1
Kultur o Fritid
1
Miljö o Bygg 1
Valnämnd 2 2
AEFAB 1 1
OKAB 1
Revision 1
Summa 7 7


För att tydliggöra. Centerpartiet har ur "egen ficka" betalat för samverkan med 7 ordinarie och 7 ersättarplatser utöver de platser som utgör den s.k. kartellvinsten. Skulle vi nu hamna i opposition borde vi dessutom få oppositionsrådsposten samt ytterligare en ledamot tillika ordförande i revisionen.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0