Vilket blir argumentet?

Först vill jag tacka Ljusnan för att ha förorsakat all-time-high med besök på min blogg.

Men dagens fundering är med vilket argument tre partier efter mycket prat inte bara bryter alliansen utan bildar majoritet med Socialdemokraterna. Tre partier som varit/är upprörda över er att S+C bildat majoritet i både Bollnäs och Landstinget. En upprördhet som tydligen kan mildras med en kommunalrådstitel+arvode.

Tre partier som i åratal markerat att det inte går att arbeta tillsammans med (s). Ett problem tydligen kan lösas med en kommunalrådstitel+arvode.

För faktum är att fördelningen av posterna i den tidigare alliansen baserade sig på valresultatet. Oavsett olika ledamöters göranden och låtanden gäller valresultatet fortfarande. I vilken annan konstellation som helst är det självklart att när storleksförhållandena är 15 (c), 4(kd), 3 (m) och 2 (Fp) tar största parti största andelen. Fram till i maj hade Centern arvoderade uppdrag motsvarande ca 1,6 heltider. Kd hade 1,4 heltider, M 0,5 och Fp 0,2. Men det räcker inte nu vill de tre ha ytterligare en heltid på sin sida.

Tillbaka till frågan i rubriken Vilket blir argumentet för att tillsätta en KS-ordförande med hjälp av (s). Vilket blir argumentet då man inte fått stödet av väljarna utan tillskansar sig den genom ränker och spel?


  • Centerpartiet har genom att uttala sitt stöd för Björn Mårtensson som politisk ledare visat dåligt omdöme och moralisk brist.
    Kommentar: Aldrig förr har vi haft kvaliteten på andra partiers inre arbete som bedömningsgrund vid fördelande av poster i nämnder och styrelser. Möjligen kan dett avara ett argument för att bryta samarbetet. Inte för att norpa n en post. Då får det en stämpel av bestraffning. "Ni har varit dumma men om ni bötar ordförandeplatsen förlåter vi er".
  • Kommunalrådskandidaten Hans Jonsson (c) saknar erfarenhet till skillnad från Bertil Eriksson (kd) som varit vice i 10 år.
    Kommentar: Om erfarenhet vore krav skulle inge ny få tillträda en post. Fredrik Reinfelt skulle aldrig blir statsminister med mindre än att han gick som vice under Göran Persson. Bertil Eriksson skulle aldrig ha fått tillträda som ordförande i Socialnämnden med mindre att han fick gå i lära hos sin centerpartistiske vice ordförande. I allianssamarbetet fördelar vi poster mellan partierna. Sedan tar vi inte ställning till vilka de väljer. Även om det skulle finnas anledning.
  • Detta är inget nytt. Till och med Centerpartiet har någon gång i historien säkert försökt norpa ett uppdrag från någon annan.
    Kommentar: Detta argument speglar att allt handlar om att med ränker skaffa sig maktpositioner som väljarna inte givit dem. Det handlar inte om moral eller ledarskap. Det handlar om makt till vilket pris som helst. T.ex. sin egen moral. Det är väl denna typ av argument som är basen för Alfta/Edsbykonflikten. Gamla oförätter som går i arv.
  • Vi känner att vi har stöd i bygden för detta. Många pratar med oss om att vi gör rätt.
    Kommentar: Till att börja med så ändrar inte prat på bygden mandatfördelningen i fullmäktige. Det sker genom allmänna val. För det andra pratar folk med oss centerpartister också och ger en helt annan bild. Vad sanningen är kommer fram i september 2010. Något som vi i (c) hävdat hela tiden. För kommunens väl skall vi sluta tjafsa och sedan får väljarna sätta betyg på var och en av oss. Våga lämna över makten till väljarna.

Fortsättning följer...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0