Nyhetsvärde

Jag börjar sakna de högtravande (men intellektuellt avgränsade) insändarna som stred för tro resp vetande i religion kontra vetenskap debatten. Men den debatten som många andra insändardebatter som överlevt sig själva brukar tidningen avsluta.

Men i Brotorgsfarsen i Bollnäs verkar det inte finnas något slut på tidningens behov att göra insändarskribenterna till lags. Det känns som om det enda nya som framkommer möjligen är vissa undertecknare. Det kanske är dags för en ny Facebook-grupp, "vi som inte skrivit i Ljusnan om Brotorget". En stadigt minskande grupp.

Som synes har jag tröttnat på att morgon efter morgon äta frukost till surmagade små kommentarer från människor som aldrig själva skulle ta initiativ till något men som inte hindras av att med efterklokhetens insikt gnälla över andras misstag. Olle och Evy må vara som dom är. Men Bollnäsborna kan vara glada över att de har politiker som vill något. Det är inte alla kommuner förunnat.

Jag vill minnas att Bollnäs för ett par decennier sedan blev utnämnd till Sveriges tråkigaste stad. Det kanske är tryggast så. En förändringsprocess bestående av ett stilla förtvinande in i en grå-beige tillvaro av tristess och fantasilöshet. Stick inte upp huvudet - för då ryker det.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hej Nisse!

Visst vore det väl lite kul om även vi i Ovanåker hade något ärende som engagerade folk lika mycket som Brotorget.... men vi har ju inte ens ett riktigt torg.

Det är nog viktigt att inse att det är frågor som ligger nära som engagerar medborgarna Små sår och små vänner ska man inte förakta!

Sen väntar vi fortfarande på bilderna från din modevisning.

Kör försiktigt i snöyran.

2010-01-27 @ 12:29:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0