Man slutar aldrig att förvåna sig

Bollnäs har tagit sig till Bandyfinalen. Det tog 54 år - men skam den som ger sig. Frågan är vad det får för effekt i hallfrågan. Kommer "alla" i sin entusiasm att lova vad som helst i form av byggnader och/eller sponsoravtal eller konstaterar man att det gick bra utan hall. Personligen upplever jag tv-sända matcher som ett större hot mot publiksiffran än väderleken.

Lantmäteriet kan inte "rätta" sitt eget beslut gällande lagfarten för Brotorget i Bollnäs. Hade det handlat om felaktigt beslut bestående av stavfel eller annat självklart så hade rättelse kunnat ske. Men nu handlar det om att Lantmäteriverket inte varit kapabla att tolka handlingarna rätt och beslutat om en full lagfart istället för en vilande lagfart. Nu får parterna ev tvista i domstol pga att myndigheten begått fel i sakärendet. Vilka signaler sänder detta? Möjligen att det är viktigare att Lantmäteriets personal kan stava än att kunna jordabalken. Ynkligt. Helt riktigt så har myndigheten JO-anmälts.

I Alfta cirkulerar namnlistor med anonym avsändare till förmån för Alfta simhall. Behjärtansvärt. Men det är beklämmande att denna ryggmärgsreaktion går igång bara för att Kultur- och fritidsförvaltningen gör en sammanställning av investeringsbehovet gällande kommunens anläggningar. Uppropet "Rör inte vår simhall" avser det även renoveringar?

TV:s Agenda har tydligen gjort affär av att bara 0,6% av dem som tjänar mindre än 10.000 kr per månad före skatt har nyttjat RUT-avdraget. Jag är förvånad att det är så många jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0