Det är nya tider nu

I dagens Ljusnan presenterades de fyras gäng som skall styra Ovanåker den kommande perioden. Jag ser med spänning fram emot de nya kvastarna. Kommer t.ex. Yoomi Renström (s) att minnas sina krav på att majoriteten måste lyssna på oppositionen mer och inte rösta ned allt som föreslås? Kommer hon att driva ut alla de chefer som hon uttryckt sitt misshag med under de senaste åren. Kommer kommunalrådsrummet att stå lika tomt, mörkt och outnyttjat som hennes oppositionsrådsrum? Kommer socialdemokraterna att fortsätta med att "inte delta i besluten" vid omröstningar?

 

Kommer Mikael Jonsson (m) att betala för att hans fotbollsförening fick en konstgräsplan genom att stödja att Yoomi (s) och Ulla Mortimer (m) så att de får ett nytt ridhus till sin ridklubb? Står sedan Håkan Englunds (s) Forspark på tur? Kommer Mikael i år att hålla löftet från i fjol att lämna politiken?

 

Kommer Kent Olsson (fp) med sitt enda mandat att åstadkomma någonting? Kommer folkpartiet att reflektera över att Björn Mårtensson (den förhatlige) fick 50% mer personkryss än vad folkpartiet fick röster?

 

Svinhugg går igen brukar man säga. Det finns nog en och annan som kommer att påminna socialdemokraterna varje gång de sviker sina gamla löften i opposition, inte utan skadeglädje. Men mynt har två sidor. Lika väl som det är nyttigt för Centern att backa ut från en långvarigt dag-för-dag-administrerande är det nyttigt för en långvarig opposition att ta ansvar.

 

Centern kommer att tjäna på att inte behöva springa på alla möjliga små "brandsläckningsmöten" med tvivelaktigt syfte och istället med sin erfarenhet driva en konstruktiv oppositionspolitik med tid över för att se längre än till morgondagen.

 

För Yoomi Renström komer det att bli en nyttig läxa (förutom karriärkatapult) att ta ansvar. Att faktiskt lägga egna förslag, se till att det finns pengar för dem och själva ta ansvaret för utfallet. Det är slut med att reflexmässigt vara mot majoritetens beslut utan att ta hänsyn till kostnaderna. Om inte blir det ett sargat fögderi som Centern och Kd får ta hand om efter nästa val.

 

Tills sist kommer jag att ömt vårda ett citat av Mikael Jonsson (M) som stod i maktövertagandeartikeln i dagens Ljusnan. "vi begrep ingenting" - tänk det har jag misstänkt länge.

 

 


Kommentarer
Postat av: Hans

Att någon inte förstår meddelandet betyder inte att informationen varit otydlig!

2010-10-15 @ 10:34:40
Postat av: "upprörd skattebetalare"

Som Nalle Puh sa "Jag är inte dum. Jag har bara otur när jag tänker."

2010-10-15 @ 16:45:03
Postat av: Anonym

Amen.

2010-10-18 @ 12:27:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0